Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διατροφή και ποιότητα ζωής- Διεθνές έτος οσπρίων ,  προσκαλέσαμε στην σχολική μας μονάδα δύο διατροφολόγους .
    Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διατροφής . Έτσι  η κυρία Παρασκευά,  ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας σε θέματα διατροφής και ειδικότερα στις θρεπτικές αξίες της μεσογειακής διατροφής . Έγινε εκτενέστερη αναφορά στις θρεπτικές αξίες των οσπρίων και στη συμβολή στην ποιότητα ζωής μας. Με τη βοήθεια της διατροφολόγου τα παιδιά  ανάδειξαν  την σπουδαιότητα της σωστής διατροφής πλαισιωμένη από όσπρια  και  άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία μας.

  Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προς το τέλος της υλοποίησης του προγράμματος για το Διεθνές έτος οσπρίων  , από την διατροφολόγο κυρία Καραγιάννη .



Η οποία βοήθησε στην αξιολόγηση του προγράμματος , έτσι ώστε να αναδειχθεί εάν τα παιδιά εκτός από τις γνώσεις απέκτησαν στάσεις, αξίες και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους διατροφολόγιο , το οποίο να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα όσπρια.